Programma Schola Cantorum Amsterdam

Van september t/m juni zingt de Schola Cantorum Amsterdam elke zondag om 17.00 uur (vanaf 28 nov: 16.00uur) gregoriaanse vespers in de Amsterdamse Basiliek van de H. Nicolaas, tegenover het Centraal Station. Daarbij wisselen het mannen- en het vrouwenkoor elkaar af. De vrouwen (o.l.v. Laine Tabora) zingen op de eerste en derde zondag van de maand. De mannen (o.l.v. Rens Tienstra) zingen op de resterende zondagen (de tweede, vierde en eventueel vijfde). Op belangrijke kerkelijke feestdagen worden ook de metten (nachtgebed) gezongen.

De toegang is gratis, maar uw vrijwillige bijdrage is welkom. Overigens is de collecte bij de uitgang bedoeld voor de Nicolaasbasiliek. Voor bijdragen aan de Schola zelf kunt u een van de zangers aanspreken.

Gezien de steeds wijzigende corona-maatregelen kunnen we slechts het voorgenomen Vespers-programma van de komende weken weergeven. De Schola zingt weer in volle bezetting.

NB: check tijdig dit programma, er kunnen wijzigingen en aanvullingen noodzakelijk zijn.

NB2: Vanwege de nieuwe coronamaatregelen beginnen de Vespers om 16u ipv 17u.

Seizoen 2020 – 2021

Zondag 28 November 16.00u: Vespers van de Eerste Zondag van Advent, o.l.v. Rens Tienstra

Zondag 5 December 16.00u: Vespers van de Tweede  Zondag van Advent, o.l.v. Laine Tabora