Programma Schola Cantorum Amsterdam

Van september t/m juni zingt de Schola Cantorum Amsterdam elke zondag om 17.00 uur gregoriaanse Vespers in de Amsterdamse Basiliek van de H. Nicolaas, tegenover het Centraal Station. Daarbij wisselen het mannen- en het vrouwenkoor elkaar af. De vrouwen (o.l.v. Laine Tabora) zingen op de eerste en derde zondag van de maand. De mannen (o.l.v. Rens Tienstra) zingen op de resterende zondagen (de tweede, vierde en eventueel vijfde). Op belangrijke kerkelijke feestdagen worden ook de Metten (het nachtgebed) gezongen.

De toegang is gratis, maar uw vrijwillige bijdrage is zeer welkom! Overigens is de collecte bij de uitgang bedoeld voor de Nicolaasbasiliek. Voor bijdragen aan de Schola zelf kunt u een van de zangers aanspreken of overmaken naar de bankrekening op de Contact pagina.

Seizoen 2023-2024

De komende vieringen zijn:

Zondag 25 februari 17.00u: Vespers van de tweede Zondag van de Veertigdagentijd, o.l.v. Rens Tienstra.

Zondag 3 maart 17.00u: Vespers van de derde Zondag van de Veertigdagentijd, o.l.v. Laine Tabora.

Rond Pasen worden de volgende bijzondere vieringen verwacht:

Zondag 24 maart 17.00u: Vespers van Palmpasen, o.l.v. Laine Tabora

Woensdag 27 maart 20.00-22.15u: Donkere Metten en Lauden, o.l.v. Rens Tienstra

Zondag 31 maart 07.00-08.00u: Metten van Pasen, o.l.v. Rens Tienstra

Zondag 31 maart 17.00u: Vespers van Pasen, o.l.v. Rens Tienstra

Zie ook het nieuwe programma van de Gregoriaanse Kring Amsterdam. Eerstvolgende bijeenkomst: zaterdag 9 maart.