Programma Schola Cantorum Amsterdam

Van september t/m juni zingt de Schola Cantorum Amsterdam elke zondag om 17.00 uur gregoriaanse Vespers in de Amsterdamse Basiliek van de H. Nicolaas, tegenover het Centraal Station. Daarbij wisselen het mannen- en het vrouwenkoor elkaar af. De vrouwen (o.l.v. Laine Tabora) zingen op de eerste en derde zondag van de maand. De mannen (o.l.v. Rens Tienstra) zingen op de resterende zondagen (de tweede, vierde en eventueel vijfde). Op belangrijke kerkelijke feestdagen worden ook de Metten (het nachtgebed) gezongen.

De toegang is gratis, maar uw vrijwillige bijdrage is zeer welkom! Overigens is de collecte bij de uitgang bedoeld voor de Nicolaasbasiliek. Voor bijdragen aan de Schola zelf kunt u een van de zangers aanspreken of overmaken naar de bankrekening op de Contact pagina.

Seizoen 2023-2024

Onze laatste vieringen voor het zomerreces zijn:

Zondag 16 juni 17.00u: Vespers van de 11e zondag dhj, o.l.v. Laine Tabora
Celebrant is Joachim Oude Vrielink OFM

Zondag 23 juni 17.00u: Vespers van de 12e zondag dhj, o.l.v. Rens Tienstra

Vrijdag 28 juni 20.00-21.15u: de Metten van HH Petrus en Paulus, o.l.v. Rens Tienstra

Zondag 30 juni 17.00u: Vespers van de 13e zondag dhj, o.l.v. Rens Tienstra
Laatste Vespers voor de zomer door de mannen.

De wekelijks Vespers worden na de zomer hervat:

Zondag 1 september 17.00u: Vespers van de 22e zondag dhj, o.l.v. Laine Tabora

Zie ook het nieuwe programma van de Gregoriaanse Kring Amsterdam. Eerstvolgende en laatste bijeenkomst voor de zomer: zaterdag 8 juni 10-12u in de Nicolaas.