Programma Schola Cantorum Amsterdam

Van september t/m juni zingt de Schola Cantorum Amsterdam elke zondag om 17.00 uur gregoriaanse Vespers in de Amsterdamse Basiliek van de H. Nicolaas, tegenover het Centraal Station. Daarbij wisselen het mannen- en het vrouwenkoor elkaar af. De vrouwen (o.l.v. Laine Tabora) zingen op de eerste en derde zondag van de maand. De mannen (o.l.v. Rens Tienstra) zingen op de resterende zondagen (de tweede, vierde en eventueel vijfde). Op belangrijke kerkelijke feestdagen worden ook de Metten (het nachtgebed) gezongen.

De toegang is gratis, maar uw vrijwillige bijdrage is welkom. Overigens is de collecte bij de uitgang bedoeld voor de Nicolaasbasiliek. Voor bijdragen aan de Schola zelf kunt u een van de zangers aanspreken.

Seizoen 2021 – 2022
De Schola zingt weer in volle bezetting. Check tijdig dit programma, er kunnen wijzigingen en aanvullingen noodzakelijk zijn.

Zondag 15 mei 17.00u: Vespers van de vijfde zondag van Pasen, o.l.v. Laine Tabora

Zondag 22 mei 17.00u: Vespers van de zesde zondag van Pasen, o.l.v. Rens Tienstra

Woensdag 25 mei 20.00u: Hemelvaartmetten, o.l.v. Rens Tienstra

Zondag 29 mei 17.00u: Vespers van de zevende zondag na Pasen